Mexikansk rub med kaffe och kardemumma
10 min
•
Smakrik rub som passar bäst till nötkött och kyckling. Den som gillar hetta blandar ner lite chilipeppar i ruben.
Ingredienser
|
Kardemummakärnor
|
1 tsk |
|---|---|
|
Starkt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Bryggkaffepulver
|
2 tsk |
|
Malen spiskummin
|
2 tsk |
|
Torkad oregano
|
2 tsk |
|
Salt
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använd gärna en elektrisk kryddkvarn eller kaffekvarn för att mala kryddorna. Förvara ruben i en burk med tättslutande lock.
Näringsvärden, per dl
Energi:
171 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,2 g |
| Protein: | 17,1 % | 7,2 g |
| Fett: | 43,5 % | 8,4 g |
| Kolhydrater: | 39,4 % | 16,6 g |