Mexgryta
20 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
En variant på köttfärssås med mexikansk touch. En perfekt vardagsrätt som enkelt får mycket smak med smaksatt crème fraiche.
Ingredienser
|
Nötfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Krossade tomater
|
1 burk |
|
Kidneybönor (ca. 400 g)
|
1 burk |
|
Majskorn
|
1 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
| 2 dl |
|
Ris
|
3 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
591 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,7 g |
| Protein: | 24,8 % | 36,1 g |
| Fett: | 28 % | 18,7 g |
| Kolhydrater: | 47,2 % | 68,6 g |