Melonsallad med ingefärssås

30 min Efterrätt Mellanmål
Melonsallad med ingefärssås

Här får två sorters melon spännande smak av ingefära och rosmarin.

Ingredienser

Honungsmelon
400 g
Cantaloupemelon
400 g

Sås:

2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Skala, kärna ur och skär melonerna i bitar. Lägg upp i dessertskålar och servera med såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

145 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/melonsallad-med-ingefarssas/