Mellanmålsmuffins med äpple och hasselnötter

40 min
Arbetstid: 15 min
Fika Mellanmål
Frysbar
Mellanmålsmuffins med äpple och hasselnötter

Dessa muffins är ett perfekt mellanmål före eller efter träning, gärna med mjölk. Fullkornsmjöl ger fibrer och KESO® Cottage cheese i smeten ger en bra källa till protein.

Ingredienser

Ägg
2
2 dl
1½ dl
50 g
Vetemjöl special med fullkorn
4 dl
Bakpulver
2 tsk

Fyllning:

Finhackade äpplen
2
Malen kanel
2 tsk
Honung
2 msk
Hackade hasselnötter
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Förbered och blanda fyllningen.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, cottage cheese och smör. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner fyllningen.
  • Klicka ut smeten i stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna.
  • Går utmärkt att frysa och enkelt ta med som mellanmål eller återhämtning efter träning.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

226 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 3,2 g
Protein: 13,1 % 7,3 g
Fett: 43,9 % 11,2 g
Kolhydrater: 43 % 23,9 g
https://www.arla.se/recept/mellanmalsmuffins-med-apple-och-hasselnotter/