Makaronilåda med timjan och panko

Makaronilåda med timjan och panko

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Perfekt tillagad pasta i en härlig makaronilåda med smörstekt ströbröd, färsk timjan och massor av ost. Rör ner osten och låt den smälta, grädda och servera.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sallad:

  • 1 fänkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • ½ krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan knappt klar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och gräddmjölk och låt koka upp under omrörning. Koka på svag värme 3-5 min. Rör ner 4 dl av osten och låt den smälta. Smaka av med salt. Lägg pastan i en smord ugnssäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Fräs panko i resten av smöret och blanda med timjan och 1 dl riven ost. Strö blandningen över pastan och fortsätt grädda ytterligare 10 min.

Ansa och skär fänkålen tunt, gärna på mandolin. Låt ligga i kallt vatten ca 15 min för att bli riktigt krispig. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda ingredienserna till salladen och servera till pastan.

Näringsvärden, per port inkl sallad

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem