Ädelostpaj

Ädelostpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

1 tim

Ädelostpaj är alltid gott! Här låter vi purjolök bidra med härlig sötma till den salta ädelosten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Pajdeg:

  1. Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa.
  2. Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen 10 min.

Fyllning:

  1. Fräs purjolöken mjuk i smör ca 3 min. Smaka av med salt och lägg i botten på det förgräddade pajskalet.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Smula ner ädelosten i äggstanningen och häll den över purjolöken.
  3. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna innan servering.

Näringsvärden, per paj

  • Energi: 3215 kcal
  • Protein: 71 g
  • Kolhydrater: 144 g
  • Fett: 261 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag