Ädelostpaj

Ädelostpaj

1 tim Förrätt
Ädelostpaj är alltid gott! Här låter vi purjolök bidra med härlig sötma till den salta ädelosten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Pajdeg:
  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa.
  • Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen 10 min.
Fyllning:
  • Fräs purjolöken mjuk i smör ca 3 min. Smaka av med salt och lägg i botten på det förgräddade pajskalet.
  • Vispa ihop ägg och grädde. Smula ner ädelosten i äggstanningen och häll den över purjolöken.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna innan servering.
Klart!
Energi:

2735 kcal

Protein: 70 g
Kolhydrater: 145 g
Fett: 208 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
1½ msk
Fyllning:
140 g
Ägg
2
2½ dl
Salt
½ tsk
Strimlad purjolök
3 dl
1 msk