Ädelostpaj

Ädelostpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(66 st)

Ädelostpaj är alltid gott! Baka en stor eller 16 små.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter eller i 16 små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gratängost. Smula ädelost och fördela mandel i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min. Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200° 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem