Mazarinkaka med hallonglasyr
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 25 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En saftig, nästan fuktig konsistens. Hallon och en lätt smak av bittermandel gör den här kakan oslagbart läcker!
Ingredienser
| 175 g | |
|
Mandelmassa
|
75 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Bittermandelarom
|
8 droppar |
| 1½ dl | |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
Hallonglasyr:
|
Florsocker
|
1 dl |
|---|---|
|
Hallonsylt
|
½ dl |
Garnering:
|
Hallon
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.
Näringsvärden, per st
Energi:
264 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 3,8 % | 2,5 g |
| Fett: | 41,5 % | 12,4 g |
| Kolhydrater: | 54,7 % | 35,6 g |