Mazarin i långpanna
Efterrätt
Fika
•
Mazarin i långpanna är det ultimata receptet för dig som helt enkelt inte har tid eller ork till att göra en mazarin i taget. I detta recept gör du allt i ett svep - botten, fyllning och glasyr. Skär upp i små rutor när glasyren stelnat och bjud på dessa godsaker till nästa fikastund!
Ingredienser
Botten:
| 250 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Äggula
|
1 |
|
Vetemjöl
|
7 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
Fyllning:
| 200 g | |
|
Mandelmassa
|
400 g |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
1 dl |
Glasyr:
|
Florsocker
|
7 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
ca ¾ dl |
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
232 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 4,4 % | 2,5 g |
| Fett: | 46,5 % | 12,2 g |
| Kolhydrater: | 49,1 % | 28 g |