Matvetesallad med ost, äpple, valnötter och dijondressing

30 min Buffé Huvudrätt
Matvetesallad med ost, äpple, valnötter och dijondressing

En färgrik och matig sallad med smakrik lagrad ost, krispiga nötter, äpple och dijondressing med brynt smör. Denna sallad passar är underbart bra att ställa fram på buffébordet.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Matvete
3 dl
25 g
Dijonsenap
1 msk
Äppelcidervinäger
3 msk
Grovhackad bladpersilja
1 dl
Salt och svartpeppar
150 g
Granatäppelkärnor
1 dl
Machésallad
100 g
Rostade valnötter
1 dl
Äpple
1

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  • Smält smöret i en kastrull. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Häll över i en salladsskål.
  • Vispa ner senap och vinäger. Tillsätt matvete och persilja. Blanda väl och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa matvetesalladen med tärnad ost, granatäpple, machésallad, valnötter och skivat äpple.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

620 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/matvetesallad-med-ost-apple-valnotter-och-dijondressing/