Matmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat

1 tim
Arbetstid: 20 min
Brunch Buffé Mellanmål Tillbehör
Frysbar
Matmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat

Riven sötpotatis, spenat och smakrik KESO® Cottage cheese i smeten ger riktigt matiga muffins. Gott och kul tillbehör på brunchen eller buffén.

Ingredienser

Små sötpotatisar, ca 300 g
2
2 msk
Ägg
4
1 dl
Sambal oelek
1 msk
Babyspenat
60 g
2 dl
Dinkelmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
Pumpakärnor
2 msk
Rökt paprikapulver
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Skala och finriv sötpotatisen och lägg i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, ägg, cottage cheese, sambal oelek, spenat och hälften av osten.
  • Spara ev lite spenat till garnering.
  • Rör ner mjöl blandat med bakpulver och salt. Klicka ner smeten i formarna. Toppa med resten av osten och strö över pumpakärnor och paprikapulver.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

192 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 3,4 g
Protein: 18 % 8,5 g
Fett: 35,1 % 7,6 g
Kolhydrater: 46,9 % 22,1 g
https://www.arla.se/recept/matmuffins-med-cottage-cheese-sotpotatis-och-spenat/