Matiga våfflor

25 min Brunch Buffé Förrätt Mellanmål
Matiga våfflor

Underbart gott recept på matiga våfflor - dessa kommer du vilja äta ofta! Våfflor kan varieras i det oändliga och kan både serveras som snitt innan maten eller som ett gott tillbehör till soppan. Du kan såklart också äta de här matiga våfflorna som ensamrätt. Servera dem med en krispig sallad.

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Ägg
2
4 dl

Lax- och räktopping:

Avokado
1
Rökt lax
2 skivor
Skalade räkor
1 dl
1 dl
Finhackad rödlök
1 dl
Rom
50 g
Färska örter, t ex dill och gräslök

Ädelost och lufttorkad skinka:

100 g
Rädisor
2
Lufttorkad skinka
50 g
Färska örter, t ex timjan eller oregano

Gör så här

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler.
  • Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor eller bitar. Fördela lax- och räktoppingen på våfflorna.
  • Smula osten och skiva rädisorna. Fördela ädelost- och skinktoppingen på våfflorna.
Klart!

Lägg inte varma våfflor på varandra utan låt våfflorna svalna på ett galler, så håller de sig frasiga.

Näringsvärden, per st

Energi:

397 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/matiga-vafflor/