Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Betyg

(14 st)

De belgiska våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel och passar perfekt som lyxig brunch eller dessert. Servera gärna med färska bär och vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till max 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Dela äggen i gulor från vitor (spara vitorna i en bunke) och tillsätt äggulor, salt, socker, vaniljsocker och mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Låt vila ca 20 min. Värm ett belgiskt våffeljärn och pensla med smör. Grädda våfflorna i omgångar.

Tips:

Det går också bra att grädda våfflorna i ett vanligt våffeljärn.

Näringsvärden, per styck exkl tillbehör

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem