Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

De belgiska våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel och passar perfekt som lyxig brunch eller dessert. Servera gärna med färska bär och vispad grädde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till max 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över smörblandningen.
  2. Dela äggen i gulor från vitor (spara vitorna i en bunke) och tillsätt äggulor, salt, socker, vaniljsocker och mjöl. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Låt vila ca 20 min.
  4. Värm ett belgiskt våffeljärn och pensla med smör. Grädda våfflorna i omgångar.

Tips:

Det går också bra att grädda våfflorna i ett vanligt våffeljärn.

Näringsvärden, per styck exkl. tillbehör

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Andra goda förslag