
Belgiska våfflor
De belgiska våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel och passar perfekt som lyxig brunch eller dessert. Servera gärna med färska bär och vispad grädde.
Ingredienser
Receptet gäller för 12 st
-
125 g Arla® Svenskt Smör
-
3 dl Arla® mjölk
- 1½ dl vatten
- 2 ägg
- ½ pkt jäst
- 1 krm salt
- ¾ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 7 dl vetemjöl
-
Arla® Svenskt Smör till pensling
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till max 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över smörblandningen.
- Dela äggen i gulor från vitor (spara vitorna i en bunke) och tillsätt äggulor, salt, socker, vaniljsocker och mjöl. Rör ihop till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Låt vila ca 20 min.
- Värm ett belgiskt våffeljärn och pensla med smör. Grädda våfflorna i omgångar.
Tips:
Det går också bra att grädda våfflorna i ett vanligt våffeljärn.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut