Massaman curry
1 tim 15 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
Massaman curry på kyckling i en sås med jordnötssmör, kokosmjölk och grädde. Denna curry tillagas i ugnen med tärnad bakpotatis och klyftad lök. Dofterna som fyller ditt kök när currygrytan lagas är oemotståndliga. Servera gärna med basmatiris och färsk koriander till den som vill!
Ingredienser
|
Bakpotatis
|
1 |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Kycklinglårfilé, med skinn
|
450 g |
|
Garam masala
|
2 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
Currysås:
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|---|---|
|
Röd currypasta
|
1 - 2 msk |
|
Matolja
|
1 msk |
| 2½ dl | |
|
Kokosmjölk
|
250 ml |
|
Jordnötssmör
|
1 dl |
|
Fisksås
|
2 msk |
|
Japansk soja
|
2 msk |
Tillbehör:
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|---|---|
|
Basmatiris
|
4 port |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
840 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 19,5 % | 40,4 g |
| Fett: | 46,2 % | 43,8 g |
| Kolhydrater: | 34,3 % | 71 g |