Mascarponekräm med färska jordgubbar
15 min
•
Mascarponekräm är en fluffig kräm på mascarpone och vispgrädde - underbar att servera till färska bär! Du gör den på en kvart, perfekt när behöver en snabblagad efterrätt som gästerna garanterat kommer uppskatta. Mascarponekräm passar även utmärkt att servera med mandelskorpor och hackad choklad.
Ingredienser
| 3 dl | |
|
Mascarpone
|
250 g |
|
Florsocker
|
4 msk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Marängbotten
|
1 |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
1 liter |
|
Pistagenötter
|
50 g |
|
Färsk mynta
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
508 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 6,4 % | 8 g |
| Fett: | 66,4 % | 38,2 g |
| Kolhydrater: | 27,2 % | 34 g |