Marsipankonfekt med lakrits, citron och vit choklad

Marsipankonfekt med lakrits, citron och vit choklad

Små julgranar av marsipan smaksatta med citron och lakrits, doppade i choklad och toppade med pistagenötter. Perfekt som lyxigt julgodis eller till kaffebjudningen under helgerna.

Nytt

Ingredienser

Marsipan
200 g
1 msk
Finrivet citronskal
1
Lakritspulver, eller mortlad lakritskaramell
1 tsk
Vit choklad
150 g
Pistagenötter
50 g

Gör så här

  • Knåda marsipan, smör, citron och lakritspulver tills massan blir jämn och smidig.
  • Kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 8 x 16 cm och 1½ cm tjock. Täck med plastfolie och låt vila i kylen minst 15 min.
  • Dela marsipanen på längden i två remsor. Skär ut ca 16 julgranar totalt, där foten på varje gran är ca 3 cm.
  • Hacka chokladen grovt och smält den i micro eller över vattenbad.
  • Doppa varje marsipanfigur snabbt i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper. Strö över hackade pistagenötter medan chokladen fortfarande är mjuk.
  • Låt marsipangranarna stelna i rumstemperatur innan servering.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/marsipankonfekt-med-lakrits-citron-och-vit-choklad/