Marockansk smörgåstårta

45 min Buffé Huvudrätt Middag
Marockansk smörgåstårta

Annorlunda, fräscha och spännande smaker av kyckling och hummus som möts i en vacker smörgåstårta. Harissa ger lite sting.

Ingredienser

Landgångsbröd
8
Citron
½

Hummusröra:

Kikärter
3 dl
Hackad vitlöksklyfta
1
Tahini
1 msk
Olivolja
2 msk
1½ dl

Kycklingfyllning:

Grillad kyckling
1
2½ dl
Harissa
1 msk
Fintärnad saltgurka
2 dl

Garnering:

4 dl
Hackad vitlöksklyfta
1
Rucola
Färsk mynta
Citron
1

Gör så här

  • Riv skalet och pressa saften ur citronen.
  • Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahini. Rör ner olja och yoghurt.
  • Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Blanda med övriga ingredienser till kycklingfyllningen.
  • Vispa crème fraiche fast och blanda med citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg 2 bröd i bredd på en bricka eller ett fat. Bred på hälften av kycklingfyllningen. Fortsätt med bröd, hummus, bröd, kycklingfyllning.
  • Avsluta med bröd och bred på crème fraicheblandningen. Garnera med rucola, mynta, oliver och citron.
Klart!

Vill du baka brödet själv? Prova vårt goda Bröd till smörgåstårta

Näringsvärden, per bit

Energi:

990 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 91 g
Fett: 55 g
https://www.arla.se/recept/marockansk-smorgastarta/