Marockansk kikärtssoppa

15 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Marockansk kikärtssoppa

Den röda tomatsoppan har fått sällskap av aromatiska kryddor och kikärter.

Ingredienser

Gula lökar
2
Paprikapulver
1½ tsk
Malen spiskummin
1½ tsk
1 msk
Kikärter
400 g
1 liter
Citron
rivet skal av 1
Salt och peppar
2 dl

Gör så här

  • Skala och skiva löken. Fräs den tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull.
  • Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten.
  • Tillsätt kikärter och tomatsoppa i kastrullen. Låt soppan koka upp.
  • Smaksätt med citronskal, salt och peppar.
  • Servera med matyoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

340 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/marockansk-kikartssoppa/