Marinerade grönsaker

Marinerade grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Färgstarkt och vackert. Smakar lika gott som det ser ut.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 6 färska lökar
  • 6 morötter
  • 200 g sockerärter
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk limesaft
  • ½ tsk gourmetsalt

Gör så här:

Gör så här:

Skala lök och morötter och dela i långa bitar. Snoppa sockerärtor. Koka grönsakerna ca 2 min i lättsaltat vatten, så att de blir halvkokta. Häll av vattnet. Klicka i smör och krydda med spiskummin, persilja, vitlök och lime eller citron. Rör om och strö över lite gourmetsalt.

Tips:

Limesaften kan bytas mot citronsaft.
Paprikadressing till sommarens sallader: Blanda lika delar lätt crème fraiche med ajvar relish (som är en ungersk paprikapuré med aubergine i glasburk). Smaksätt med lite pressad vitlök.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem