Marinerade grönsaker
10 min
Buffé
Tillbehör
•
Färgstarkt och vackert. Smakar lika gott som det ser ut.
Ingredienser
|
Färska lökar
|
6 |
|---|---|
|
Morötter
|
6 |
|
Sockerärter
|
200 g |
| 50 g | |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Limesaft
|
1 tsk |
|
Gourmetsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Limesaften kan bytas mot citronsaft. Paprikadressing till sommarens sallader: Blanda lika delar lätt crème fraiche med ajvar relish (som är en ungersk paprikapuré med aubergine i glasburk). Smaksätt med lite pressad vitlök.
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
114 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 9,7 % | 2,7 g |
| Fett: | 42,8 % | 5,5 g |
| Kolhydrater: | 47,5 % | 13,3 g |