Marinerad gravlax med örtcrème

Marinerad gravlax med örtcrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(85 st)

En carpaccio på gravad lax med ingefära blir en god och lättlagad förrätt. Vill du bjuda laxen på buffén lägger du bara upp den på ett stort fat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g gravad lax i tunna skivor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl pressad citronsaft

Örtcrème:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda ingerfära, honung och citronsaft. Lägg ut hälften av laxskivorna och droppa över hälften av marinaden. Lägg de andra laxskivorna ovanpå och droppa över resten av marinaden. Låt det stå ca 15 min. Rör ihop kvarg, pepparrot, persilja, gräslök och örtsalt. Lägg upp laxen på tallrikar och servera örtcrème och sallad till.

Tips:

Örtcrèmen kan förberedas.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag