Indisk kyckling

4 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Indisk kyckling

Här har vi låtit kycklingfiléerna ligga i yoghurtmarinad med garam masala, färsk ingefära och vitlök. Detta ger en riktigt saftig och smarik kyckling. Välj om du vill tillaga kycklingen på grillen eller i grillpanna. Servera gärna med en krispig sallad och naanbröd.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g

Marinad:

2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Finrivna vitlöksklyftor
2
Garam masala
1 msk

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden.
  • Låt kycklingen marinera i kylen i minst 4 tim, gärna över natten.
  • Grilla kycklingen 6–8 min på varje sida.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

222 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 67 % 36,6 g
Fett: 27,9 % 7 g
Kolhydrater: 5,1 % 2,8 g
https://www.arla.se/recept/marinerad-indisk-kyckling/