Gryta med julens kryddor

Gryta med julens kryddor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(105 st)

Fläskfilén blir julfin med ingefära och kanel.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk soja
  • ½ dl russin

Gör så här

Gör så här

Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet, bryn i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör. Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta. Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min.

Skriv ut

Källa: