Gryta med julens kryddor

Gryta med julens kryddor

20 min Huvudrätt
Fläskfilén blir julfin med ingefära och kanel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gryta-med-julens-kryddor/

Gör så här

  • Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör i stekpannan.
  • Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta. Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min.
  • Servera med chutney och potatis.
Klart!

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
Purjolök
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Svenskt Smör från Arla®
2 dl
Kalvfond
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Soja
1 tsk
Russin
½ dl