Fläskytterfilé i sockerkaksform
Nytt

Fläskytterfilé i sockerkaksform

45 min
Huvudrätt
Fläskytterfilé har en bra storlek för att tillagas i en avlång sockerkaksform. Här är ett lättlagat recept med gräddig svamp- och purjolökssås smaksatt med soja och färsk rosmarin. Till denna fläskytterfilé serveras kokt potatis och ångad broccoli. God och enkel matlagning!
https://www.arla.se/recept/flaskytterfile-i-sockerkaksform/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Salta och peppra.
  • Bryn köttet runtom i smör tills det får fin färg. Lägg över i en avlång sockerkaksform.
  • Skiva svamp och purjolök. Bryn svamp och purjolök i stekpannan ca 5 min, tills svampen fått fin färg.
  • Tillsätt rosmarin, soja och grädde. Sjud 2 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Häll såsen över köttet och tillaga klart i ugnen tills fläskytterfilén har en innertemperatur på 70°, ca 30 min.
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skär broccoli i buketter. Lägg broccolin i ett durkslag som passar kastrullen. Sätt durkslaget över kastrullen och sätt på ett lock. Ånga broccolin ca 5 min.
  • Toppa fläskytterfilé i sockerkaksform med rosmarin. Servera med kokt potatis och ångad broccoli.
Klart!
Energi:

856 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Fläskytterfilé
ca 800 g
Salt och svartpeppar
25 g
Champinjoner
250 g
Purjolök
1
Hackad färsk rosmarin
3 msk
Kinesisk soja
2 msk
3 dl
Till servering:
Potatisar
900 g
Broccoli
250 g
Färsk rosmarin
1 kvist