Mannerströms surströmmingslåda
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Leif Mannerström från Göteborg, stjärnkock och nestor i det svenska köket. Sjömagasinet heter hans krog och där är det fisk som gäller. Leif har t o m ett eget surströmmingsmärke och så här smakar det när Leif bjuder på sin berömda surströmmingslåda.
Ingredienser
|
Surströmming
|
300 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
| 15 g | |
|
Ansjovisfilé och spadet
|
125 g |
|
Potatis
|
700 g |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
| 4 dl | |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Bäst är att öppna surströmmingsburken utomhus. Håll burken nedsänkt i en hink med vatten. Gör ett litet "pyshål" i locket. När det har pyst klart lyfter du upp burken och öppnar den som vanligt.
Näringsvärden, per port
Energi:
644 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 11,9 % | 18,8 g |
| Fett: | 63,6 % | 46,4 g |
| Kolhydrater: | 24,5 % | 38,8 g |