Mandeltårta med limekräm

Mandeltårta med limekräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Du behöver inte vara proffs för att baka den här tårtan men alla kommer att tycka att du är det.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 port

  • 200 g mandel
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 75 g mörk choklad

Limekräm:

Garnering:

  • 50 g rostade mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rita upp två cirklar med ca 22 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandel och potatismjöl. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret och vispa tills skummet är så hårt att skålen går att vända upp och ner. Vänd ner mandeln. Fördela och bred ut smeten i ett jämnt lager i de två cirklarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa bottnarna när de svalnat något. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Bred ut chokladen på en av bottnarna. Blanda äggulor, grädde, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen riktigt tjock under kraftig vispning. Den får inte koka. Låt krämen svalna något. Rör ner limeskalet. Bred 1/3 av krämen på chokladbottnen. Lägg på den andra botten och bred över resten av krämen. Strö över mandel. Låt gärna tårtan stå några timmar före servering.

Tips:

Limeskalet kan ersättas med citronskal (det räcker då med skal från 0,5 st citron).

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem