Löjromstoast

Löjromstoast

Förrätt
Löjromstoast är något av det godaste man kan bjuda på och passar perfekt till festliga tillfällen. Den här klassikern är både vacker, lättlagad och vansinnigt god. Salt och frisk löjrom serveras med krämig smetana och finhackad rödlök. Lägg detta på smörstekt krispigt bröd och din löjromstoast är klar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Låt löjrommen rinna av i en finmaskig sil eller i ett kaffefilter en stund så överflödig vätska försvinner.
  • Skala och finhacka löken. Kantskär bröden och stek dem gyllene i smör på båda sidor. Halvera bröden.
  • Forma löjrom och smetana till ägg med hjälp av skedar. Lägg löjrom, smetana, lök och bröd på tallrikar.
  • Lägg på citron och garnera med dill.
Klart!

Ingredienser

Löjrom
100 g
Liten rödlök
1
2 dl
Formbröd
4 skivor
Citron i klyftor
1
Färsk dill
1 kvist