Mandelmusslor med saffran

1 tim 45 min Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Mandelmusslor med saffran

Mandelmusslor får vacker färg och god smak från saffran. Väldoftande med ljuvlig fyllning på vispad grädde och sötsyrliga körsbär.

Ingredienser

100 g
Strösocker
¾ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Äggula
1
Vetemjöl
2½ dl
Mandelmjöl
1½ dl

Fyllning:

Körsbär, frysta
225 g
Strösocker
½ dl
3 dl

Gör så här

  • Rör smör och socker till en jämn smet i en bunke. Rör ut saffranet i 1 tsk varmt vatten.
  • Tillsätt ägg, mjöl, mandelmjöl och saffran och arbeta till en jämn deg. Låt degen vila i kyl 1 tim.
  • Koka upp körsbär och socker. Rör tills sockret smält. Ställ kallt.
  • Pensla formarna med smält smör och tryck ut degen ganska tunt. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
  • Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem genom att trycka försiktigt eller slå lätt med en sked på formarna.
  • Vispa grädden. Fyll musslorna med grädden och toppa med körsbär. Servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/mandelmusslor-med-saffran/