Mandelmassa
25 min
•
Arbetstid: 25 min
•
Mandelmassa är inte svårt att göra med en bra mixer. Prova att använda mandlar som inte är skållade, då blir mandelmassan grövre och passar utmärkt till semlor.
Ingredienser
|
Sötmandel
|
200 g |
|---|---|
|
Bittermandlar
|
3 |
|
Florsocker
|
2½ dl |
|
Äggvita
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Man kan också göra mandelmassa utan att skålla och skala mandeln.
Näringsvärden, per g
Energi:
7 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per g | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 12 % | 0,2 g |
| Fett: | 52,1 % | 0,4 g |
| Kolhydrater: | 35,9 % | 0,6 g |