Mandelkubb

30 min
Frysbar
Mandelkubb

Mandelkubb är en klassisk småkaka smaksatt med bittermandel. Njut den när den just har kallnat med ett glas riktigt kall mjölk eller nybryggt kaffe.

Ingredienser

100 g
Strösocker
1½ dl
Bittermandelarom
1 krm
Ägg
1
2 dl
Hjorthornssalt
2 tsk
Vetemjöl
5½ dl
Pärlsocker
½ dl
Mandelsplitter
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa smör, socker och bittermandelarom poröst med elvisp. Tillsätt ägg, gräddfil, hjorthornssalt och mjöl. Blanda ihop till en kladdig deg.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Rulla till längder och platta till något. Dela varje längd i 12 bitar. Forma varje bit till en liten fyrkant.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda 12-14 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

137 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/mandelkubb/