Mandelkubb

30 min
Arbetstid: 10 min
Frysbar
Mandelkubb

Mandelkubb är en klassisk småkaka smaksatt med bittermandel. Njut den när den just har kallnat med ett glas riktigt kall mjölk eller nybryggt kaffe.

Ingredienser

100 g
Strösocker
1½ dl
Bittermandelarom
1 krm
Ägg
1
2 dl
Hjorthornssalt
2 tsk
Vetemjöl
5½ dl
Pärlsocker
½ dl
Mandelsplitter
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa smör, socker och bittermandelarom poröst med elvisp. Tillsätt ägg, gräddfil, hjorthornssalt och mjöl. Blanda ihop till en kladdig deg.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Rulla till längder och platta till något. Dela varje längd i 12 bitar. Forma varje bit till en liten fyrkant.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda 12-14 min. Låt svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

133 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,4 % 2,1 g
Fett: 39,9 % 6 g
Kolhydrater: 53,7 % 17,6 g
https://www.arla.se/recept/mandelkubb/