Mandelkakor

Mandelkakor

30 min Efterrätt
Saftiga och goda mandelkakor som blir extra fina med hackade pistagenötter på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mal mandeln eller finhacka den i en matberedare. Blanda med strösocker, vaniljsocker och äggvita. Tillsätt citronsaft.
  • Spritsa eller klicka ut smeten glest på en plåt med bakplåtspapper.
  • Strö över pistagenötter och grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

70 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Mandel
2 dl
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggvitor
2
Citronsaft
½ tsk
Hackade pistagenötter
½ dl