Mandelkakor

Mandelkakor

Betyg

(11 st)

Saftiga och goda mandelkakor som blir extra fina med hackade pistagenötter på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 2 dl mandel
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • ½ tsk citronsaft
  • ½ dl hackade pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln eller finhacka den i en matberedare. Blanda med strösocker, vaniljsocker och äggvita. Tillsätt citronsaft. Spritsa eller klicka ut smeten glest på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pistagenötter och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem