Mandelkaka med hallon och vanilj

30 min Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Mandelkaka med hallon och vanilj

Enkel och sagolikt god mandelkaka som serveras med uppfriskande kvarg med smak av vanilj och generöst med hallon på toppen. Mums till kaffet eller kalaset!

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
2
Mörk choklad
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Riv mandelmassan och blanda med ägg och hackad choklad.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
  • Lägg den på ett fat och bred över kvarg. Garnera med hallon.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/mandelkaka-med-hallon-och-citrus/