Mazarinkaka med kardemummagrädde

Mazarinkaka med kardemummagrädde

Betyg

(34 st)

En supergod mazarinkaka med glutenfri botten på mandelmassa och majsmjöl. Skär kakan i portionsbitar och servera med ljuvlig kardemummagrädde och jordgubbar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Botten:

Kardemummagrädde:

Garnering:

  • ½ liter bär t ex jordgubbar, hallon, björnbä

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Vispa smör och socker poröst. Rör ner mandelmassa, ägg och mjöl till en slät smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 25x30 cm. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna och vänd sedan upp den på en bricka. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner crème fraiche, kardemumma, citronskal och socker. Fortsätt vispa tills krämen är fast och fluffig. Klicka eller bred ut krämen på kakan och garnera med jordgubbar. Skär kakan i bitar vid servering.

Tips:

Majsmjöl kan bytas ut mot majsstärkelse.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 49 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem