Mazarinkaka med kardemummagrädde
55 min
Mellanmål
Går att frysa
•
En supergod mazarinkaka med glutenfri botten på mandelmassa och majsmjöl. Skär kakan i portionsbitar och servera med ljuvlig kardemummagrädde och jordgubbar.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Majsmjöl kan bytas ut mot majsstärkelse.
Energi:
655 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 49 g |
Ingredienser
Botten:
Mandelmassa
|
500 g |
---|---|
250 g | |
Rårörsocker
|
1 dl |
Ägg
|
4 |
Majsmjöl
|
1 dl |
Kardemummagrädde:
2 dl | |
2 dl | |
Stötta kardemummakärnor
|
2 krm |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Strösocker
|
2 msk |
Garnering:
Bär t ex jordgubbar, hallon, björnbä
|
½ liter |
---|