Mazarinkaka med kardemummagrädde

Mazarinkaka med kardemummagrädde

55 min Mellanmål
En supergod mazarinkaka med glutenfri botten på mandelmassa och majsmjöl. Skär kakan i portionsbitar och servera med ljuvlig kardemummagrädde och jordgubbar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv mandelmassan grovt. Vispa smör och socker poröst. Rör ner mandelmassa, ägg och mjöl till en slät smet.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 25x30 cm. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Låt svalna och vänd sedan upp den på en bricka.
  • Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner crème fraiche, kardemumma, citronskal och socker.
  • Fortsätt vispa tills krämen är fast och fluffig.
  • Klicka eller bred ut krämen på kakan och garnera med bär. Skär kakan i bitar vid servering.
Klart!
Tips:

Majsmjöl kan bytas ut mot majsstärkelse.

Energi:

655 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Botten:
Mandelmassa
500 g
250 g
Rårörsocker
1 dl
Ägg
4
Majsmjöl
1 dl
Kardemummagrädde:
2 dl
2 dl
Stötta kardemummakärnor
2 krm
Citron
rivet skal av ½
Strösocker
2 msk
Garnering:
Bär t ex jordgubbar, hallon, björnbä
½ liter