Mandeläpplen med vaniljsås

30 min
Mandeläpplen med vaniljsås

Frossa på snabblagade mandeläpplen.

Ingredienser

Äpplen
4
1 dl
Strösocker
½ dl
Mandelspån
1 dl
4 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena med snittytan upp i en ugnssäker form.
  • Blanda crème fraiche, socker och mandel. Klicka smeten på äpplena. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Servera med vaniljsåsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

395 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,3 g
Protein: 5,5 % 5,3 g
Fett: 49,2 % 22 g
Kolhydrater: 45,3 % 44 g
https://www.arla.se/recept/mandelapplen-med-vaniljsas/