Manaishbullar

3 tim Efterrätt Frukost
Frysbar
Manaishbullar

Manaish är pizza på Mellanösternvis. Lika gott att servera som frukost, lunch eller som tillbehör till maten. Här har vi gjort en twist på klassikern och format manaishen till mindre bullar istället. Passar perfekt att servera som ett vackert brydbröd vid maten eller som ett gott frukostbröd.

Ingredienser

Jäst 25 g
½ pkt
3 dl
Ägg
1
50 g
Strösocker
2 msk
Salt
1 tsk
Vetemjöl, 600 g
10 dl

Fyllning med ost:

150 g
150 g
Färsk persilja
1 dl

Pestofyllning:

Pesto
1¾ dl

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken, rör om och låt stå 10 min. Blanda ner ägg och smält smör. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig ca 10 min.
  • Täck bunken med plast och låt jästa 1,5 tim. Blanda vitost med riven ost och persilja.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 2 lika stor delar. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • Kavla ut degbitarna till rektangulära plattor. Bred ostfyllning på den ena och pesto på den andra. Rulla ihop från långsida och skär varje rulle i 12 bitar.
  • Varva bullarna i formen och låt jäsa övertäckta ca 45 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Baka bullarna i mitten av ugnen 35-40 min. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
  • Servera med oliver och grönsaker.
Klart!

Näringsvärden, per styck med ostfyllning

Energi:

160 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/manaishbullar/