Glutenfria lussekatter

Glutenfria lussekatter

60+ min Mellanmål
Sprid julstämning i köket med glutenfria lussebullar som blir saftiga av kesella och mandelmjöl. Glutenfritt bröd blir torrt snabbare så frys gärna in bullarna som inte ska ätas direkt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till ca 37°.
  • Smula jästen i en bunke, häll ner mjölkblandningen och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min.
  • Tillsätt ägg, kvarg, saffran, socker och salt. Spara ca 1 dl mjölmix till utbakningen och arbeta in resten i degen. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Dela degen i 18 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 min.
Klart!
Energi:

2710 kcal

Protein: 56 g
Kolhydrater: 366 g
Fett: 108 g

Ingredienser

75 g
2 dl
Jäst
50 g
Fiberhusk
2 msk
Ägg
1
1 dl
Saffran
1 pkt
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Glutenfri mjölmix
350 g
Mandelmjöl
1 dl