Glutenfria lussekatter

Glutenfria lussekatter

Betyg

(15 st)

Sprid julstämning i köket med glutenfria lussebullar som blir saftiga av kesella och mandelmjöl. Glutenfritt bröd blir torrt snabbare så frys gärna in bullarna som inte ska ätas direkt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 18 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. värm till ca 37*


 Smula jästen i en bunke, häll ner mjölkblandningen och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min


 Tillsätt ägg, kesella, saffran, socker och salt.


 Arbeta in mjölmixen, spara ca 1 dl till utbakningen


 Låt jäsa övertäckt ca 30 min


. Dela degen i bitar och baka ut till lussekatter. Sätt i russin och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. 
Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 min.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2710 kcal
  • Protein: 56 g
  • Kolhydrater: 366 g
  • Fett: 108 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem