Glutenfria lussekatter
1 tim 30 min
Mellanmål
Går att frysa
•
Sprid julstämning i köket med glutenfria lussebullar. För att få ut maximlat med saffranssmak bör saffranet läggas i en liten skål med hett vatten och strösocker. Pensla gärna de nygräddade bullarna med brynt smör och doppa dem sedan i strösocker. Glutenfritt bröd blir torrt snabbare än bröd bakat på vetemjöl, så frys gärna in bullarna som inte ska ätas direkt.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sockerlag:
Energi:
2710 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 56 g |
Kolhydrater: | 366 g |
Fett: | 108 g |
Ingredienser
75 g | |
2 dl | |
Jäst
|
50 g |
Fiberhusk
|
2 msk |
Saffran
|
1 pkt |
Strösocker
|
1 msk |
Kokhett vatten
|
1 msk |
Ägg
|
1 |
1 dl | |
Strösocker
|
1½ dl |
Mandelmjöl
|
1 dl |
Salt
|
1½ krm |
Glutenfri mjölmix
|
350 g |
Sockerlag:
Vatten
|
1 dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |