Släta lussebullar med socker

Släta lussebullar med socker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Släta saffransbullar är enklare att baka än lussekatter. Pensla bullarna med smält smör och låt dem få ett dopp i sockerskålen när de kommer ut ur ugnen. Då får de mjuka bullarna ett frasigt täcke av socker och blir extra goda. Bullarna är godast nybakade.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 48 st

Gör så här

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut 48 släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Tips:

Julens enklaste lussebulle - se här hur du gör!

Skriv ut