Makroner med saffran

Makroner med saffran

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Rara små makroner med saffran och en ljuvlig smörkräm som smakar apelsin. Extra gula makroner får du med lite hushållsfärg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Kakor:

  • 125 g skållad, skalad mandel
  • 4 dl florsocker
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 3 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm gul hushållsfärg

Smörkräm:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och saffran. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5- kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke. Blanda ner apelsinsaft, florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, apelsinskal och hushållsfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag