Makroner med saffran

Makroner med saffran

60+ min
Rara små makroner med saffran och en ljuvlig smörkräm som smakar apelsin. Extra gula makroner får du med lite hushållsfärg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och saffran.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Tillsätt hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5- kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke. Blanda ner apelsinsaft, florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  • Vispa ner äggula, apelsinskal och hushållsfärg.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Kakor:
Skållad, skalad mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl
Gul hushållsfärg
2 krm
Smörkräm:
100 g
Apelsin
1 tsk pressad saft av 1
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Apelsin
finrivet skal av 1
Gul hushållsfärg
2 krm