Makroner med saffran

Makroner med saffran

60+ min
Rara små makroner med saffran och en ljuvlig smörkräm som smakar apelsin. Extra gula makroner får du med lite hushållsfärg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/makroner-med-saffran/

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och saffran.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Tillsätt hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5- kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke. Blanda ner apelsinsaft, florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  • Vispa ner äggula, apelsinskal och hushållsfärg.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Kakor:
Skållad, skalad mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl
Gul hushållsfärg
2 krm
Smörkräm:
100 g
Apelsin
1 tsk pressad saft av 1
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Apelsin
finrivet skal av 1
Gul hushållsfärg
2 krm