Majssoppa med ingefära och koriander
40 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Frysbar
•
En vackert gul majsoppa smaksatt med citron och ingefära. Toppad med stekt majs och färsk koriander. Mättande och god soppa som passar till vardag och fest. Servera majssoppan med ett gott bröd.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Majskorn, ca 400 g
|
5 dl |
| 2 msk | |
| 2 dl | |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Cayennepeppar
|
½ krm |
|
Salt
|
|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Småbröd
|
4 |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
292 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 5,3 % | 3,8 g |
| Fett: | 71,4 % | 23,6 g |
| Kolhydrater: | 23,3 % | 16,8 g |