Majspanerad torsk med coleslaw
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Att panera i polenta istället för ströbröd ger en knaprig yta med lite sötma och dessutom är det ett smart glutenfritt alternativ. Med friskt äpple i coleslawn och jalapenohetta i salladen är den här rätten en riktig smakfest!
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Torskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Polenta
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
Coleslaw:
|
Äpple
|
1 |
|---|---|
|
Rödkål
|
200 g |
| 1 dl | |
|
Majonnäs
|
2 msk |
Sallad:
|
Torkade röda linser
|
1 dl |
|---|---|
|
Babyspenat
|
80 g |
|
Färska gröna jalapeño
|
2 |
|
Färsk ingefära, ca 2 cm
|
1 bit |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Lime
|
pressad saft av ½ |
|
Morot
|
1 |
|---|---|
|
Alfalfagroddar
|
40 g |
Gör så här
Coleslaw:
Sallad:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
566 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 22,7 % | 31,6 g |
| Fett: | 51,9 % | 33,2 g |
| Kolhydrater: | 25,4 % | 35,4 g |