Macarons med pepparkakskräm

1 tim 30 min
Arbetstid: 45 min
Afternoon tea Fika
Frysbar
Macarons med pepparkakskräm

Goda macarons eller makroner med ljuvligt kryddad smörkräm. Macarons är lite pyssligt att baka men väl värda mödan.

Ingredienser

Kakor:

Skållad, skalade mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl

Smörkräm:

100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Pepparkakskrydda
2 tsk
Äggula
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och pepparkakskrydda.
  • Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

102 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,2 % 1,3 g
Fett: 44,4 % 5,1 g
Kolhydrater: 50,4 % 12,6 g
https://www.arla.se/recept/macarons-med-pepparkakskram/