Macaroni and cheese

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Macaroni and cheese

Macaroni and cheese är en klassisk amerikansk favoriträtt. Vår variant är supersnabb och extra krämig då vi låter bli att gratinera den. Istället toppas makaronerna med krispig panko. Den är beroendeframkallande god!

Ingredienser

Gammeldags idealmakaroner
400 g
3 msk
Vetemjöl
3 msk
4½ dl
1 dl
Champagnevinäger eller vitvinsvinäger
1 msk
150 g
150 g
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm

Topping:

2 msk
Panko
2 msk
Salt
1 krm
Finhackad färsk persilja
ev 1 msk

Gör så här

  • Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
  • Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt lite mjölk och grädde i taget under ständig vispning tills såsen tjocknat.
  • Låt såsen koka någon min. Rör ner vinäger, all ost, salt och cayennepeppar.
  • Blanda såsen med makaronerna och häll över i en stor form eller i portionsformar.

Topping:

  • Smält smör i en stekpanna. Fräs panko i smöret på medelvärme tills gyllene.
  • Låt ev rinna av på hushållspapper. Blanda med salt och persilja.
  • Toppa gratängen vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/macaroni-and-cheese/