Lyxiga hamburgerbröd

Lyxiga hamburgerbröd

60+ min
Lämplig för frysning
Extra saftiga hamburgerbröd. Toppa med dina favoritfrön eller som här med svarta och vita sesamfrön och vallmofrön och solroskärnor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lyxiga-hamburgerbrod/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Arbeta in smör och ägg i degen. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela i 12 bitar.
  • Forma dem till runda bullar och platta ut dem tunt, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
  • Låt svalna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 10 g

Ingredienser

1 dl
Jäst
25 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl
6 dl
100 g
Ägg
2
Till pensling
Ägg
1
Vallmofrön blandat med andra frön
3 msk