Lyxiga hamburgerbröd

Lyxiga hamburgerbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(80 st)

Extra saftiga hamburgerbröd. Toppa med dina favoritfrön eller som här med svarta och vita sesamfrön och vallmofrön och solroskärnor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Till pensling

  • 1 ägg
  • 3 msk vallmofrön blandat med andra frön

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Arbeta in smör och ägg i degen. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela i 12 bitar. Forma dem till runda bullar och platta ut dem tunt, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem