Lutfisk med brynt kryddsmör

45 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Lutfisk med brynt kryddsmör

Prova något annat än vitsås till lutfisken. Här en välsmakande kombination med kryddigt smör.

Ingredienser

Lutfisk, MSC märkt
1 kg
Bacon
140 g
Rödlök
1
75 g
Stött, hel kryddpeppar
1 msk
Honung
1 tsk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
Potatis
1 kg
Morot
300 g

Gör så här

  • Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek spickeskinka eller bacon krispigt i torr het panna.
  • Skala och hacka löken och bryn den i lite av smöret. Tillsätt kryddpeppar, honung, gräslök och resten av smöret. Låt det ”bryna” en stund och smaka av med salt.
  • Skala och koka potatisen. Skala och skär morötterna i bitar. Koka morötterna lätt.
  • Mosa potatisen grovt och servera den till lutfisken och kryddsmöret.
Markera receptet som tillagat

Baconet kan bytas ut mot spickeskinka.

Näringsvärden, per port

Energi:

557 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,8 g
Protein: 18,7 % 25,7 g
Fett: 44,8 % 28,2 g
Kolhydrater: 36,5 % 50,1 g
https://www.arla.se/recept/lutfisk-med-brynt-kryddsmor/