Saffransmuffins

Saffransmuffins

Betyg

(119 st)

Saffransmuffins fyllda med smör och mandelmassa - en av julens godaste fikabitar. Flagad mandel på toppen ger extra mycket smak till saffransmuffins.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll degspadet över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Arbeta degen på mjölad bänk. Forma den till 24 släta bullar. Lägg dem i muffinsformar. Rör ihop smöret med mandelmassan. Gör en grop i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem