Luftigt örtris

Luftigt örtris

Betyg

(6 st)

Riset är viktigt i det persiska köket. Örtris serveras med fördel till örtfylld fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 dl basmatiris
  • 1½ liter vatten
  • 1½ dl färska örter t.ex. dill, persilja och koriander
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 potatisar

Gör så här:

Gör så här:

Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter. Koka upp vatten, örter, kryddor och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5–8 min och häll sedan av riset i en sil. Skala och skiva potatisen. Häll 2 msk smör-&rapsolja i botten på en teflonkastrull. Täck botten med potatis och häll över 1 dl vatten. Tillsätt det avrunna riset och gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande. Ringla över lite smör-&rapsolja. Koka under lock på medelvärme ca 30 min. Vänd upp riset på ett stort fat.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem