Löksill

30 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Buffé
Löksill

Löksill tillhör en av de klassiska inlagda sillarna vi gärna dukar upp på smörgåsbordet. Både röd och gul lök används i vårt recept på löksill.

Ingredienser

Inläggningssill, ca 400 g
1 burk
Gula lökar
2
Rödlök
1

Ättikslag:

Ättiksprit 12%
5 msk
Vatten
2½ dl
Strösocker
½ dl
Kryddpepparkorn
2 tsk
Lagerblad
1

Gör så här

  • Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar.
  • Skala och skär lökarna i tunna skivor.
  • Blanda ättikslagen i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt kallna.
  • Ta upp löken och varva den med sillen i en glasburk. Häll över lagen.
  • Låt stå i kyl minst 2 dygn.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

191 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,5 % 5,4 g
Fett: 26,9 % 5,8 g
Kolhydrater: 61,6 % 28,9 g
https://www.arla.se/recept/loksill/