Löjromsgravad strömming
6 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Tillbehör
•
Strömming är som gjort för goda smaksättningar. Här med lyxig löjromssås med örter.
Ingredienser
|
Strömmingsfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Vatten
|
5 dl |
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Salt
|
1 msk |
Löjromssås:
| 3 dl | |
|
Majonnäs
|
1 dl |
|
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Löjrom
|
80 g |
|
Finhackade färska örter t ex dill, persilja och gräslök
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skinnet kan också dras av strömmingen efter gravningen.
Näringsvärden, per port
Energi:
228 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 27,3 % | 15,3 g |
| Fett: | 63,6 % | 16,4 g |
| Kolhydrater: | 9,1 % | 5,1 g |