Löjromsgravad strömming

6 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Tillbehör
Löjromsgravad strömming

Strömming är som gjort för goda smaksättningar. Här med lyxig löjromssås med örter.

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1 msk

Löjromssås:

3 dl
Majonnäs
1 dl
Vitlöksklyfta, finriven
1
Citron, finrivet skal
1
Löjrom
80 g
Finhackade färska örter t ex dill, persilja och gräslök
1 dl

Gör så här

  • Drag skinnet av strömmingen.
  • Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen.
  • Ställ in i kyl och låt stå tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim.
  • Häll bort lagen.
  • Blanda ingredienserna till löjromssåsen. Spara ev lite löjrom till garnering, Varva strömming och sås i en burk eller krus. Låt stå i kyl för att mogna ca 1 dygn.
  • Håller 4-6 dagar i kyl.
Markera receptet som tillagat

Skinnet kan också dras av strömmingen efter gravningen.

Näringsvärden, per port

Energi:

228 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 27,3 % 15,3 g
Fett: 63,6 % 16,4 g
Kolhydrater: 9,1 % 5,1 g
https://www.arla.se/recept/lojromsgravad-stromming/