Lobsterroll med rostad paprika och chorizo

Lobsterroll med rostad paprika och chorizo

1 tim
Vår egen lyxiga variant på en amerikansk ”lobster roll”. Pate au choux med fyllning på hummerkött, rostad paprika och smörstekt chorizo. En hemvispad smörig majonnäs blir pricken över i!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lobsterroll-med-rostad-paprika-och-chorizo/

Gör så här

Pate au choux:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka upp mjölk, vatten och smör. Sänk värmen och häll i mjöl, salt och socker under omrörning. Koka på svag värme till en deg.
  • Lägg över i en degblandare. Tillsätt äggen, ett i taget, och arbeta degen smidig. Lägg degen i en spritspåse med en tyll som är 2 cm i diameter.
  • Spritsa ut längder, ca 8x2 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Skär av toppen på längderna så det går lätt att fylla dem.
Fyllning:
  • Ta bort skinnet på chorizon. Dela och stek inkråmet i smör i en stekpanna. Häll i oljan och låt sjuda ca 5 min. Låt svalna.
  • Ta upp chorizobitarna och lägg i en bunke. Skala hummern och skär i bitar. Lägg ner i bunken med chorizo.
  • Lägg skalet från hummern i chorizooljan och låt sjuda ca 20 min. Ta från värmen och låt dra ytterligare 20 min. Låt svalna. Sila oljan.
  • Rör ner äggulan i en skål. Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med salt och vinäger.
  • Dela fänkålen och skiva den tunt. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg allt i bunken med chorizo och hummer. Blanda och lägg ner hackad schalottenlök. Smaka av med lite salt och olivolja.
  • Lägg majonnäsen i botten på bröden och toppa med fyllningen.
Klart!
Energi:

825 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 78 g

Ingredienser

Pate au choux:
¾ dl
Vatten
½ dl
50 g
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 krm
Strösocker
1 krm
Ägg
3
Fyllning:
Färsk chorizo
100 g
50 g
Rapsolja
2 dl
Kokt hummerstjärt
1
Äggula
1
Salt
1 krm
Champagnevinäger
1 tsk
Liten fänkål
1
Rostad eller grillad paprika i olja
1
Olivolja