Lobsterroll med rostad paprika och chorizo

Lobsterroll med rostad paprika och chorizo

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

1 tim

Vår egen lyxiga variant på en amerikansk ”lobster roll”. Pate au choux med fyllning på hummerkött, rostad paprika och smörstekt chorizo. En hemvispad smörig majonnäs blir pricken över i!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Pate au choux:

Fyllning:

  • 100 g färsk chorizo
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl rapsolja
  • 1 kokt hummerstjärt
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1 tsk champagnevinäger
  • 1 liten fänkål
  • 1 rostad eller grillad paprika i olja
  • olivolja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Pate au choux:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka upp mjölk, vatten och smör. Sänk värmen och häll i mjöl, salt och socker under omrörning. Koka på svag värme till en deg.
  3. Lägg över i en degblandare. Tillsätt äggen, ett i taget, och arbeta degen smidig. Lägg degen i en spritspåse med en tyll som är 2 cm i diameter.
  4. Spritsa ut längder, ca 8x2 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Skär av toppen på längderna så det går lätt att fylla dem.

Fyllning:

  1. Ta bort skinnet på chorizon. Dela och stek inkråmet i smör i en stekpanna. Häll i oljan och låt sjuda ca 5 min. Låt svalna.
  2. Ta upp chorizobitarna och lägg i en bunke. Skala hummern och skär i bitar. Lägg ner i bunken med chorizo.
  3. Lägg skalet från hummern i chorizooljan och låt sjuda ca 20 min. Ta från värmen och låt dra ytterligare 20 min. Låt svalna. Sila oljan.
  4. Rör ner äggulan i en skål. Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med salt och vinäger.
  5. Dela fänkålen och skiva den tunt. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg allt i bunken med chorizo och hummer. Blanda och lägg ner hackad schalottenlök. Smaka av med lite salt och olivolja.
  6. Lägg majonnäsen i botten på bröden och toppa med fyllningen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 825 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 78 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag