Lobsterroll med rostad paprika och chorizo
1 tim
Förrätt
•
&format=webp)
Vår egen lyxiga variant på en amerikansk ”lobster roll”. Pate au choux med fyllning på hummerkött, rostad paprika och smörstekt chorizo. En hemvispad smörig majonnäs blir pricken över i!
Ingredienser
Pate au choux:
¾ dl | |
Vatten
|
½ dl |
50 g | |
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
1 krm |
Strösocker
|
1 krm |
Ägg
|
3 |
Fyllning:
Färsk chorizo
|
100 g |
---|---|
50 g | |
Rapsolja
|
2 dl |
Kokt hummerstjärt
|
1 |
Äggula
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Champagnevinäger
|
1 tsk |
Liten fänkål
|
1 |
Rostad eller grillad paprika i olja
|
1 |
Olivolja
|
Gör så här
Pate au choux:
Fyllning:
Näringsvärden, per port
Energi:
825 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 15 g |
Fett: | 78 g |

