Ljummen sallad med matjessill

30 min
Ljummen sallad med matjessill

Denna sallad med majtessill är en lite lyxigare variant på matjesallad. Det brynta smöret höjer alla smaker. En riktig klassiker till midsommar.

Ingredienser

75 g
5-minuterssill
300 g
Färskpotatis
300 g
Ägg
2
Rödlök
1
Färsk dill
1 knippe
Kapris
½ dl

Gör så här

  • Koka potatisen och äggen. Bryn 50 g av smöret.
  • Skiva potatisen, skala och grovhacka äggen, skala och hacka löken och hacka dillen.
  • Stek potatisen i smör i en stekpanna, tillsätt ägg, kapris, rödlök och dill. Låt allt bli varmt.
  • Lägg upp på ett fat och lägg matjessillen på salladen. Ringla över det brynta smöret.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 36 g
Video Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

https://www.arla.se/recept/ljummen-sallad-med-matjessill/